γιατι προτεινουμε …

Linux/LTSP
για τα σχολικά εργαστήρια;

Επειδή είναι μια ολοκληρωμένη λύση (της Τεχνικής Στήριξης) για την εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 20.04 (Focal) του λειτουργικού συστήματος Ubuntu MATE και την τεχνολογία LTSP, που κάνει δυνατή την εκκίνηση των σταθμών εργασίας μέσω δικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί κάτι στον τοπικό τους δίσκο.

αυτοματοποιημενη
& γρηγορη εγκατασταση

Η εγκατάσταση γίνεται μόνο στον εξυπηρετητή με μεγάλο βαθμό αυτοματοποίησης. Οι σταθμοί εργασίας εκκινούν μέσω τοπικού δικτύου!

κεντρικη διαχειριση
ευκολα και απλα

Διαχείριση μόνο του εξυπηρετητή με λογισμικό που εξαπλουστεύει το μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών και μειώνει το χρόνο εργασιών αναβάθμισης λογισμικού

(+)χρονοσ ζωησ εξοπλισμου
(-) κοστοσ ανανεωσησ

Η λύση Linux/LTSP δεν απαιτεί ιδιαίτερα σύγχρονο εξόπλισμο (ειδικά για τους σταθμούς εργασίας) γεγονός που προσδίδει “χρόνο ζωής” στον εξοπλισμό και μειώνει το κόστος αντικαταστασής του όταν έρθει εκείνη η ώρα

ομοιογενεσ περιβαλλον εργασιασ των μαθητων

Ασχέτως εξοπλισμού, έχετε ένα ομοιογενές περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν οι μαθητές και μάλιστα πλήρως εξελληνισμένο!

Μερικά ακόμα από τα πλεονεκτήματα

τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σας στο εργαστήριο

Κοινόχρηστοι φάκελοι

Με τη χρήση λογισμικού δημιουργούνται εύκολα και γρήγορα, όχι μόνο οι χρήστες, αλλά και κοινόχρηστοι φάκελοί τους με ρυθμίσεις κατάλληλης προστασίας αρχείων για μαθητές και διδάσκοντες.

Ευελιξία στις ομάδες εργασίας

Με τη δημιουργία λογαριασμών χρηστών ανά μαθητή ή ομάδα, οι μαθητές μπορούν ανα πάσα στιγμή να αλλάξουν θέση και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις εργασίες τους.

Αντικατασταση σταθμού εργασίας

Χάλασε ένας σταθμός εργασίας; Φέρτε τον επόμενο, ρυθμίστε τον να εκκινεί μέσω δικτύου και… αυτό ήταν! Σε λιγότερο από 5′ οι μαθητές θα δουλεύουν και πάλι στο ίδιο περιβάλλον με τις εργασίες τους σα να μη συνέβη τίποτα!

το λογισμικό

Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ
(sch-scripts)

“λύνει τα χέρια” του Υπεύθυνου Εργαστηρίου (διαχειριστή) καθώς επιτρέπει την ταχύτατη παραμετροποίηση του εξυπηρετητή με τις βέλτιστες ρυθμίσεις για ένα σχολικό εργαστήριο. Επιπρόσθετα υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη και μαζική δημιουργία λογαριασμών ανα ομάδα/υπολογιστή καθώς και τη ρύθμιση κοινόχρηστων φακέλων ανα τμήμα. 

το λογισμικό διαχείρισης τάξης

Επόπτης (epoptes)

προορίζεται για χρήση από τους διδάσκοντες (χωρίς διαχειριστικά δικαιώματα) και έχει δημιουργηθεί με τις αντίστοιχες άλλων γνωστών εμπορικών εφαρμογών διαχείρισης τάξης. Δυνατότητες όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος, η εκπομπή οθόνης, η εκτέλεση εντολής, η αποστολή μηνήματος αλλά και η επιβολή περιορισμών υποστηρίζονται κανονικά. Να σημειώσουμε ότι με χρήση των sch-scripts, η εγκατάσταση/παραμετροποίηση του Επόπτη γίνεται αυτόματα και είναι έτοιμος για χρήση από το πρώτο λεπτό.

μία μεγάλη συλλογή εκπαιδευτικών (και μη) λογισμικών για χρήση

στη συντριπτική πλειοψηφία τους ΕΛ/ΛΑΚ, χωρίς κόστος απόκτησης άδειας χρήσης που συντηρούνται και ενημερώνονται από τις αντίστοιχες παγκόσμιες κοινότητες

λογισμικο διανομων linux

μεγάλο εύρος εφαρμογών  από το επίσημο αποθετήριο εφαρμογών αλλά και το αποθετήριο εκπαιδευτικού λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ)

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

υποστήριξη εφαρμογών διαδικτύου μέσω του browser σας ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος

εναλλακτικεσ λυσεισ ΕΛ/ΛΑΚ

σχεδόν για κάθε εμπορικό λογισμικό υπάρχει και ένα αντίστοιχο ή εφάμιλο ΕΛ/ΛΑΚ

υποστηριξη* εφαρμογων winodws

υποστήριξη λογισμικού για windows με τη χρήση του “επιπέδου συμβατότητας” WINE